Οι Καλύβες

Οι Καλύβες είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό 1.500 περίπου κατοίκων στην ανατολική ακτή του κόλπου της Σούδας. Απέχει 18 χιλιόμετρα από τα Χανιά και 27 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Χανίων. Είναι κτισμένες αμφιθεατρικάκατά μήκος της παραλίας και σε δύο λόφους ανάμεσα από τους οποίους περνάει ο ποταμός Ξύδας. Οι Καλύβες βρίσκονται σε μία εύφορη καταπράσινη κοιλάδα και χάρη στον ποταμό Ξύδα και στον ποταμό Κυλιάρη που εκβάλει δυτικά του χωριού, αποτελούν μία όαση δροσιάς τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες.

Η βραβευμένη με γαλάζια σημαία  παραλία των Καλυβών είναι αμμώδης, με ρηχά και πεντακάθαρα νερά. Είναι πλήρως οργανωμένη καθώς διαθέτει ντουζιέρες, ομπρέλες, ξαπλώστρες και ναυαγοσώστη. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν διάφορες καφετέριες και ταβέρνες από τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε τα ποτά και τα σνακ που χρειάζεστε όσο βρίσκεστε στην παραλία, αλλά και να απολαύσετε το γεύμα σας και να χαλαρώσετε μετά το μπάνιο σας.

Οι Καλύβες είναι ανεπτυγμένες τουριστικά και κατοικούνται όλο το χρόνο. Ως εκ τούτου, μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη σας καθώς διαθέτει πολλά καταστήματα, εστιατόρια, καφετερίες , super market, γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτου αλλά και τράπεζες, ταχυδρομείο, φαρμακεία και ιατρείο. Με ορμητήριο τις Καλύβες μπορείτε να κάνετε εκδρομές σε πολλά μέρη της Δυτικής Κρήτης καθώς οι γύρω περιοχές είναι πλούσιες σε αξιοθέατα και όμορφες παραλίες.
Το κατάλυμα Sofia βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από όλα τα σημεία των Καλυβών καθώς απέχει μόλις 200 μέτρα από την παραλία και την στάση λεωφορείου και 600 μέτρα από το κέντρο του χωριού.