Αξιοθέατα της περιοχής

Όσο βρίσκεστε στις Καλύβες μπορείτε να επισκεφτείτε τον Ενετικό νερόμυλο, ο οποίος χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το κατάλυμα μας βρίσκεται ο λόφος Καστέλι από τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε μοναδική θέα σε όλο τον κόλπο της Σούδας και να δείτε ένα τμήμα του Ενετικού Κάστρου του Αποκόρωνα που υπάρχει ακόμα εκεί.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Απτέρας  που βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από το Sofia. Η αρχαία Απτέρα ήταν από τις σπουδαιότερες πόλεις – κράτη της Κρήτης, η οποία κατοικούνταν αδιάλειπτα από τον 8ο π.Χ. αιώνα μέχρι τον7ο μ.Χ. αιώνα.

Μία επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Γαβαλοχωρίου, 7 χιλιόμετρα μακριά από το κατάλυμα μας, θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε την τέχνη και τις παραδόσεις της Κρήτης και να θαυμάσετε εξαιρετικά εκθέματα.

Ένα πλήθος από αξιοθέατα, μουσεία, μοναστήρια και παραλίες στο νομό Χανίων περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Εμείς απλά να συστήσουμε ότι αξίζει να επισκεφτείτε την Παλιά Πόλη στα Χανιά και την πιο δημοφιλή και εξωτική παραλία της Κρήτης Ελαφονήσι.